H a b i t a l

Performance installation // Opening of Vordingborg Stationsbygning 2020

Habital is a collaboration between Christine Hvidt and Stefan Engelbrecht Nielsen created during the first outbreak of the Corona pandemic in Denmark and relates directly to the personal, social and environmental changes and challenges that we were confronted with during these days and still are.
" Den seneste tids udbrud af COVID-19, har haft store konsekvenser for os som danskere. Isolation i hjemmet, separation fra venner og kære, økonomisk usikkerhed i samfundet og hver enkeltes jobsituation, hjemmeskoling og ansvaret for læring af sine yngste, den konstante frygt for kontakt med andre i byrummet og butikker, plus udsigten til en ny virkelighed med stigende og faldende smittetal. Yderligere oplever mange danskere mistillid til hinanden, ingen kan gøre sig fri for mistanke da begreber som mørketal, afspritning, ansigtsmasker og afstand dominerer vores virkelighed. 

Styrelsen for Bekæmpelse af Ensomhed, Depression, Udbrændthed, Klimaangst, Kursdyksfrygt, Radikalisering og Dommedagsangst, har nedsat Trivsels- og Ekstasereguleringsudvalget, som har etableret Rådet for Omstillingsparathed og Permanent Forandring, hvilket har samlet et specialkorps af specialiserede fagpersoner, der har udarbejdet forløbet HABITAL, som skal hjælpe dig og dine nærmeste til at komme godt igennem tiden med COVID-19 epidemien og den forandrede fremtid. Forløbet er GRATIS og varer ca. 30 min. "

2022